woensdag 13 januari 2010

Deel 2 van zeep soep - woensdag 13 januari

Inke is vrij vandaag.
Gisteren heeft ze erwtensoep gemaakt en vanmorgen heeft ze 2 bakken naar een ex collega gebracht. Hij is stapelgek op Inke's erwtensoep en Inke geeft elke keer als ze maakt hem een bak. Dit keer 2, hij heeft honger.

Inke gaat elke woensdag naar de biologische markt. In Den Haag is elke woensdag naast het binnenhof een biologische markt. Daar haalt ze vooral brood en kaas. Inke is verzot op Frans landbrood en haalt er meestal een paar van.
Bij de kaasboer neemt ze meestal Morbier kaas, lekker romig en zacht.

Vrijdagavond keek Inke naar De wereld draait door op NL3, daar is ze verzot op. Te gast was Huub Stapel. Huub Stapel heeft een one man show, genaamd: Mannen komen van Mars.
De volgende dag, zaterdag, is Inke op internet gaan kijken of hij ook een show geeft in Den Haag en jahoor, in Diligentia op 26 maart.
Inke was gisteren met haar vriendin Femke naar de film en Femke is dolenthousiast en wil graag mee, dus gaat Inke vanavond de kaartjes halen.

Afgelopen maandag had Inke avondienst. Inke was dolblij want dan zou ze eindelijk weer eens samen werken met Suzanne. Suzanne draait veel avond diensten en Inke vooral vroege, dus de kans is groot dat ze elkaar mislopen.
Dolle pret dus afgelopen maandag, er was erg veel bij te kletsen.
Erwin had ook dienst.
Daar waren Inke en Suzanne niet zo blij mee.

Erwin is dan wel 38 maar gedraagt zich als een kind van 6. Doordrammen, stampvoeten en oren dicht voor de rest. Ongelooflijk onhandig om mee te werken.
Erwin, ca 1,90 lang, blond haar en slungelig. Heeft ooit een periode van drugs en zwerven achter zich. Kon zich rehabiliteren, deed erg zijn best en haalde zijn diploma's en ging weer bij zijn moeder wonen.
Zijn moeder, een stevige dame die thuis de regels duidelijk maakte, iedereen was bang voor haar, met de moeder van Erwin was niet te sollen.
In die tijd is Erwin het moederskindje geworden en een jaar of 10 geleden stierf zijn moeder en Erwin moest alleen verder.

Laatste tijd heeft Erwin er vaak last van: luiheid. En de laatste tijd verbergt hij het minder, althans, het valt steeds meer op dat hij druk is met lui-zijn. Misschien wordt hij daar wel moe van: druk maken om vooral lui te zijn.

Erwin had er maandag niet veel zin in, hij probeerde het werk over te laten aan Inke en Suzanne. Hij probeerde Suzanne over te halen zijn werk te doen, Suzanne trapte er niet in.
Helaas mislukte zijn plannetje en werkten zij evenveel.
Luiheid moet natuurlijk niet bekroond worden.

Volgende keer deel 3