vrijdag 15 januari 2010

Tante Flip toast

Of was het nou: tante Toos flipt?

Tante Toos flipte behoorlijk, ging finaal uit haar dak. Was geen woord meer tussen te krijgen. Gilde de boel bijelkaar en de wereld was ineens veel te klein. Scheldwoorden die het woordenboek niet eens aan konden.

Tja, als tante Toos flipte, ging het er hard aan toe. Zonder ophouden gaat dan de mega scheur open, allerlei ziektes komen er oorverdovend uit. Liefst nog in herhaling van 20x, het moet wel duidelijk overkomen natuurlijk. Herhaling na herhaling na herhaling na herhaling.... Want...als tante Toos flipt moet je het horen ook, ze ramt het erin. En iedereen moet het horen, de lopende krant. Behalve dat tante Toos behoorlijk flipt, is ze ook nog de krant, de mondelinge krant van de buurt, want...als tante Toos flipt moet iedereen het weten.

Tante Toos maakt er een mooie Telegraaf versie van, de waarheid past ze een beetje aan aan haar emotionele voordeel, want...er moet wel geluisterd worden en daar moet een snik bij vallen, dan pas geloofd men haar. Of de feiten nu een beetje zijn aangepast maakt tante Toos niet uit. De emotie moet hoog in het vaandel komen, vindt tante Toos, want...tante Toos vindt dat ze gehoord moet worden.

Met vlag en wimpel viert tante Toos haar krantenbericht, men heeft het gelezen en geprezen. Vol trots en moedigheid trekt tante Toos de modderschuit voort en toast tante Flip op de overwinning met zege en gepaste trots.

Deel 4 van zeep soep - vrijdag 15 januari

Inke sliep slecht deze nacht. Vanmorgen was ze een half uur voor de wekker al wakker. 10x draaien en de wekker ging: 6 uur, 'opstaan' zei de wekker.

Op werk aangekomen ging Inke eerst naar haar collega Femke. Femke is er niet zo vaak en moest er bijgekletst worden, alle nieuwtjes werden uitgewisseld en Femke en Inke waren weer op de hoogte.
Zo'n half uur is rap voorbij, Femke naar huis en lekker slapen.

Ze zeggen wel eens dat vrouwen met rode haren weergaloos zijn, Inke is er vandaag één tegen gekomen die het tegendeel bevestigde. Een mevrouw die het nodig vond Inke te beschuldigen van iets wat totaal niet van belang is.
Zoals altijd blijft Inke kalm helpt de onweergaloze vrouw wat volgens de onweergaloze vrouw niet snel genoeg ging waardoor de onweergaloze vrouw boos werd en onweergaloos op hoge poten ging klagen.

Vrouwen tegen vrouwen, hoe je het ook went of keert, er is er altijd wel één bij die de ander als rivaal ziet.
Super onnodig, het gaat nergens over, enige wat je er van overhoudt is dat je weet hoe de ander in elkaar steekt.

Inke doet haar werk: veiligheid. Daar staat Inke voor.
Veiligheid doe je samen en samen bereik je heel veel.

Volgende keer deel 5