vrijdag 15 januari 2010

Tante Flip toast

Of was het nou: tante Toos flipt?

Tante Toos flipte behoorlijk, ging finaal uit haar dak. Was geen woord meer tussen te krijgen. Gilde de boel bijelkaar en de wereld was ineens veel te klein. Scheldwoorden die het woordenboek niet eens aan konden.

Tja, als tante Toos flipte, ging het er hard aan toe. Zonder ophouden gaat dan de mega scheur open, allerlei ziektes komen er oorverdovend uit. Liefst nog in herhaling van 20x, het moet wel duidelijk overkomen natuurlijk. Herhaling na herhaling na herhaling na herhaling.... Want...als tante Toos flipt moet je het horen ook, ze ramt het erin. En iedereen moet het horen, de lopende krant. Behalve dat tante Toos behoorlijk flipt, is ze ook nog de krant, de mondelinge krant van de buurt, want...als tante Toos flipt moet iedereen het weten.

Tante Toos maakt er een mooie Telegraaf versie van, de waarheid past ze een beetje aan aan haar emotionele voordeel, want...er moet wel geluisterd worden en daar moet een snik bij vallen, dan pas geloofd men haar. Of de feiten nu een beetje zijn aangepast maakt tante Toos niet uit. De emotie moet hoog in het vaandel komen, vindt tante Toos, want...tante Toos vindt dat ze gehoord moet worden.

Met vlag en wimpel viert tante Toos haar krantenbericht, men heeft het gelezen en geprezen. Vol trots en moedigheid trekt tante Toos de modderschuit voort en toast tante Flip op de overwinning met zege en gepaste trots.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten