woensdag 20 januari 2010

Deel 9 van zeep soep - woensdag 20 januari

Inke heeft vroege dienst, alleen is Inke om half 5 wakker ipv 6 uur. Dus dat werd vanmorgen draaien en draaien, want van slapen kwam niks meer.
Op werk was dat wel te merken..gaaaaaaap!!!!!
Op werk liep alles rustig.

Om 15 uur is Inke klaar met werken, Inke moet nog naar de biologische markt: brood halen.
Daar was niet veel meer te halen, het was al laat natuurlijk.
Inke fietste via het centrum, langs café Dudok om bij de markt te komen. Voordat Inke het wist zat ze bijna midden in een middelbare klas die uit het niets kwam, dus Inke gooide haar stuur om met gevolg dat ze dan maar tegen de richting in fietste.
Ach sinds ze de auto's uit de stad hebben gekieperd, rijdt daar niks meer.....dacht Inke.....tot die taxi er aan kwam.
Nu was er op zich niks aan de hand, maar die taxi moest natuurlijk precies dáár gaan staan waar Inke fietste, nu had Inke nog maar een meter of 2 voor ze bij de markt was en de taximeneer zag dat allemaal wel maar die gekke taximeneer vond toch dat ie moest toeteren.
Alsof Inke dat boeit.
Stomme taximeneer.

Toen Inke naar huis fietste kwam ze weer een stel verkeersonveiligen tegen, wie gaat er nou midden op de trambaan/fietsbaan wachten als er fietsers aan komen....dan loop je weg!!!
Zullen wel weer toeristen zijn. Die snappen dat niet: andere stad, trambaan, hebben ze nog nooit gezien, dus wat doe je ermee???? Gewoon er op blijven staan!!!

Inke had het allemaal al weer gezien, Inke hoorde van ver: 'Inke....', 'Inke....'roepen.
Ja dacht Inke....ik weet wat het is: BIER!!!! M'n bier roept!!!
Inke maakt vaart om bier niet te laten wachten.....
Tijd voor een biertje.

Volgende keer deel 10

2x R.I.P.

Vanmorgen fietste ik naar werk en in de Hugo de Grootstraat zie ik kaarsjes en spulletjes. Ik stap van de fiets af en het werd me duidelijk: iemand overleden.
Deze meneer kende ik wel maar niet heel erg goed. We groetten elkaar, spraken soms met elkaar, ik zag hem 's ochtend om half 7 zijn hondjes uitlaten en hij had een benedenhuisje met bergen planten op het stoepje.
Het meest merkwaardige aan deze man was, hij zonde aan de overkant van de straat. Op de plek waar de nu de kaarsjes staan.
Hij nam zijn zonnestoel mee naar buiten, klapte die uit, parasol erbij en alleen in zwembroek.
Geen gène, niks.
Onder de parasol staan nu zijn zonnestoel met kaarsjes en briefjes met de tekst: ik mis je. En een briefje waaraan hij is overleden en de datum.
En een foto van hem...tijdens het zonnen genomen.

Vandaag voor de 2e keer geschrokken, ik las de krant op internet en ik moest 2x kijken of dit wel waar was. Kate McCarrigle overleden, 63 jaar oud.
Kate ken ik samen met haar zus Anne eerst van Nick Cave waar ze achtergrond zangeres was, later via andere muziek en ze was getrouwd en later gescheiden van Loudon Wainwright, ook zanger.
Kate en Loudon kregen 2 kinderen, eerst Rufus en een paar jaar later Martha. Beide zanger en zangeres.
Kate is overleden aan kanker.

R.I.P.