donderdag 14 januari 2010

Deel 3 van zeep soep - donderdag 14 januari

Piep piep piep piep piep....
Om 6 uur gaat Inke's wekker af: wakker worden roept de wekker.
Inke wordt wakker en wil de wekker uitzetten. Dat gaat haast niet, haar hand is 'dood'. Erop geslapen dus. Op het moment dat Inke met haar andere hand de wekker uitzet gaat haar linker hand weer leven, wat een rot gevoel.
Inke strompelt half wakker naar het toilet, intussen is haar hand weer normaal.

Vlug wassen en aankleden, haar föhnen, tanden poetsen en om 6.20 uur stapt Inke op de fiets naar haar werk. Gisteravond heeft het nog wat gesneeuwd, dus lekker door de sneeuw fietsen in het donker, lekker rustig op straat.

Inke lost de nachtploeg af, die willen ook naar huis.
Inke zelf is niet weg van nachtdiensten, Inke is geen nachtmens.
Intussen komen de andere collega's ook binnen, iedereen netjes op tijd binnen.
De leidinggevende is vandaag vrij, zodoende is één van de collega's de rapporteur en begint de dag lekker rustig.

Zo rustig bleef het de hele dag, gelukkig maar, soms is het zo druk, dan is het niet leuk meer.
Kees en Teun lopen meteen door naar de expeditie, daar is het in de ochtend erg druk met werknemers, die beginnen ook vroeg en zij worden allemaal gecontroleerd. Daarom gaan zij in de ochtend daar met 2 man zitten, dat is ook hard nodig. Sommige werknemers willen nog wel eens illegaal naar binnen glippen en dat is niet de bedoeling.

Inke gaat bij de balie zitten, samen met collega Jan. Daar is het altijd gezellig, komen en gaan van klanten en medewerkers.
Dikke pret, vooral om de ochtendhumeurders die er met moeite 'goede morgen' uitkrijgen en klagen over de kou.
Ja, warm sneeuw bestaat nog niet, nou ja, in het theater.....

De dag verliep zo opperbest, hier een daar wat gezeik over passen en parkeren maar dat is dagelijkse kost, daar is Inke aan gewend. Netjes afhandelen en klaar.

Om 15.00 uur gaat Inke naar huis, eerst nog even langs de Appie want het bier is bijna op. Het is erg druk bij de kassa's, Inke gaat maar in één van de lange rijen staan en hoort het omroepbericht: assistentie kassa 1.
Inke is niet gek en loopt naar kassa 1, want daar was nog geen kassiere en weldra zal er één komen en voilá, jahoor, Inke had mazzel, lekker vooraan bij de kassa.
Dus trakteerde Inke zichzelf op een Berliner bol, en die smaakte heerlijk.

Volgende keer deel 4.