donderdag 21 januari 2010

Deel 10 van zeep soep - donderdag 21 januari

Aaahhh nee niet weer wakker om half 5. Weer wordt Inke om half 5 wakker. Inke wil niet vóór de wekker wakker worden maar ván de wekker en wel om 6 uur!!!Inke dwingt zichzef te slapen...en het lukt.Pieieieeppppp 'wakker worden' zegt de wekker.

Inke stapt op de fiets naar haar werk.De hele dag verloopt erg rustig, het lijkt wel vrijdag.De dag is gezellig, leuke collega's en lol.

Om 15 uur gaat Inke naar de stad, gisteren was ze domweg iets vergeten en moet ze terug.

Inke gaat naar de HEMA. Bij de ingang ziet ze twee meisjes die een oud vrouwtje in de gaten houden bij de pinautomaat.Inke vertrouwt het niet.Inke loopt een stukje naar achteren, pakt haar mobiel en doet of ze belt maar intussen houdt ze de twee meisjes in de gaten.

Het oude vrouwtje is klaar met pinnen, loopt de HEMA uit en de twee meisjes volgen haar. Het ene meisje pakt de tas van het oude vrouwtje, Inke neemt een sprintje en trekt aan de jas van het meisje zodat ze met tas en al op de grond valt.Het andere meisje rent er vlug vandoor.Inke houdt het meisje goed vast en ze ziet dat er door de ontstane commotie een beveiliger buiten is gekomen, ze vraagt of hij de politie wil bellen.Intussen houdt Inke samen met de beveiliger het meisje vast.Het meisje heeft geen schijn van kans, ze kan nergens meer heen.Het oude vrouwtje staat er wat verbijstert bij.

De politie arriveert na 5 minuten, lekker snel dus. Het meisje wordt achterin gelaten en Inke bedankt de beveiliger en Inke gaat samen met het oude vrouwtje naar het politiebureau voor aangifte.
Dat ging lekker snel en binnen 45 minuten stonden Inke en het oude vrouwtje buiten.Het vrouwtje was inmiddels van de schik bekomen.Het vrouwtje is Inke erg dankbaar en ze vraagt of Inke eens een keertje een kopje koffie wilt komen drinken. Ze geeft het adres aan Inke en Inke beloofd binnenkort langs te komen.

Inke moet nog steeds boodschapjes doen en gaat nog even naar de HEMA.Als ze klaar is stapt ze op de fiets naar huis, klaar ermee, het is wel weer even genoeg voor vandaag.Inke gaat eten.
Volgende keer deel 11

Geen opmerkingen:

Een reactie posten